Nieuwe commentatoren voor F1 bij Viaplay, geen plek voor Olav Mol

Vanaf volgend jaar zal de Formule 1 in Nederland anders gaan klinken, Viaplay zal geen gebruik maken van de diensten van Olav Mol. In een interview met Racingnews365 onthulde NENT (de eigenaar van Viaplay) directeur Peter Nørrelund dat Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk volgend jaar het commentaar in de raceweekenden zullen verzorgen.

In een uitgebreid interview vertelt Nørrelund dat NENT het heel anders wil gaan aanpakken dan Ziggo Sport de afgelopen jaren deed. "We gaan de sport zeer uitgebreid verslaan, waarbij we een studio in Nederland hebben waar Nederlandse experts zitten. Daarnaast hebben we een setting in de paddock, met ook altijd een Nederlandse (pit)reporter en een Nederlander in de studio op het circuit."

Onderdeel van de nieuwe aanpak zijn dus ook de nieuwe commentatoren. Valkenburg was eerder actief bij RTL en Eurosport waar hij onder meer de 24 uur van Le Mans, de Dakar Rally, het WEC en het WTCR versloeg. Hij zal worden bijgestaan door Heemskerk in de rol van co-commentator. Daarbij zal hij gebruik maken van zijn eigen race-ervaring in de Formule Ford en endurance races.

"Nelson wordt de hoofdcommentator en Melroy wordt de co-commentator. NENT heeft jarenlange ervaring met het verslaan van de Formule 1. Wij denken dat dit de juiste wijze is om de sport te verslaan met een duo bestaande uit de commentator en de expert", aldus Nørrelund. "Er zijn veel aspecten om te verslaan in de Formule 1 en dat worden er alleen nog maar meer door alle data die voorhanden is."

Viaplay zal straks met een grote ploeg afreizen naar de circuits om uitgebreid verslag te doen van de wedstrijden. "Ik heb zeer veel respect voor Olav Mol, die een belangrijk aandeel in de Formule 1 in Nederland heeft gehad. We hebben echter ook onze visie op het produceren van de Formule 1. Daarbij hebben we straks 15 mensen op locatie om de sport op zeer hoog niveau te presenteren in Nederland."

Eerder werd al bekend dat Amber Brantsen de presentatie van de races vanuit de studio voor haar rekening zal nemen. Op 8 december wordt er meer bekend gemaakt over wie er allemaal voor Viaplay bij de F1-verslaggeving zullen gaan verzorgen. Ook zal op die dat de abonementsprijs van de nieuwe zender onthult worden. "Ik weet zeker dat de mensen niet teleurgesteld zullen zijn", aldus Nørrelund.