Uitslag RKC Waalwijk - sc Cambuur

SC Cambuur heeft zijn vijfde zege van dit seizoen geboekt in de Eredivisie. Bij RKC Waalwijk werd met 0-1 gewonnen.

In de 10e minuut hielp Cambuur zelf een grote kans op de 0-1 om zeep. Schmidt ging neer in de zestien meter waardoor de Friezen een strafschop kregen. Maulun nam de penalty maar die werd gestopt door keeper Vaessen. De rest van de eerste helft was matig noemen, maar in het laatste half uur van de wedstrijd gebeurde er genoeg.

Cambuur kwam in de 63e minuut op voorsprong. RKC verspeelde de bal waardoor Jacobs hem kon oppikken. Hij gaf hem vervolgens af aan invaller Doodeman die  voorgaf aan Kallon en die tikte de bal binnen. Odgaard was vervolgens dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal eindigde op de lat. De Friezen gingen hierdoor met drie punten naar huis.