Lionel Messi in tranen bij aankondiging afscheid Barcelona

Lionel Messi was in tranen toen hij afscheid nam van FC Barcelona, maar zei dat hij nog geen beslissing heeft genomen over zijn toekomst. "Ik ben zo dankbaar voor de liefde die mensen me deze jaren hebben getoond", vertelde hij op een persconferentie ter gelegenheid van zijn vertrek.

De spits, die in huilen uitbarstte toen hij een staande ovatie kreeg, zei dat hij probeerde "zich met nederigheid en respect te gedragen, en ik hoop dat dit de herinnering is die van mij zal overblijven".

De 34-jarige Messi heeft zijn hele carrière bij Barcelona doorgebracht en doorliep de academie van de club voordat hij 672 doelpunten maakte in 778 optredens na zijn debuut in 2003.

De zesvoudig winnaar van de Ballon d'Or is sinds 1 juli officieel contractvrij nadat hij het niet eens was over de voorwaarden over een verlenging voordat zijn vorige contract bij Barcelona op 30 juni afliep.

De club kondigde aan dat Messi zou vertrekken omdat een nieuw contract niet kon plaatsvinden in overeenstemming met de financiële fair play-regels van de Spaanse competitie La Liga. Dit werd bevestigd door Messi, hij was akkoord met een loonsverlaging van 50% tijdens de onderhandelingen over een nieuwe deal, maar dit voldeed niet aan de eisen van La Liga.

Messi zei: "Ik hoop dat ik terug kan komen en op welke manier dan ook weer deel mag uitmaken van deze club en ze kan helpen om de beste ter wereld te worden."

Op de vraag hoe Barcelona het zonder hem zal doen, beschreef hij de club als "een van de beste teams ter wereld".

Hoewel hij zei dat PSG "één mogelijkheid" is voor de toekomst, voegde hij eraan toe dat hij nog niets getekend heeft. Hij zei: "Er zijn meerdere clubs geïnteresseerd." Messi noemde zijn vertrek bij Barcelona "het moeilijkste" moment uit zijn carrière.

Volgens de krant L'Equipe reist hij zondag naar Parijs voor medische tests met PSG later op de avond of vroeg op maandag.

De krant meldde dat ze dicht bij een overeenkomst waren, daarbij verwijzend naar Argentijnse bronnen.