Trump wordt ook zakelijk een paria

Voor volgers van het nieuws mag het geen geheim zijn dat Trump politiek in zwaar weer zit na de bestorming van het Capitool. De Senaat moet nog beslissen, maar het Huis van Afgevaardigden heeft hem al 'impeached', wat betekent dat zijn tegenstanders hem zelfs de laatste week presidentschap niet gunnen en hem af willen zetten. 

Onze zeer gewaardeerde collega's van de Volkskrant meldden eerder op de avond dat het gedoe in de Amerikaanse hoofdstad hem ook zakelijk duur kan komen te staan. Verscheidene bedrijven en banken hebben aangegeven niks meer met de steenrijke president te maken te willen hebben. 

The Trump Organisation heeft verschillende geldschieters, waaronder de Deutsche Bank (goed voor een lening van honderden miljoenen) die aangeven geen leningen meer te verlengen of te herfinancieren en tal van bedrijven die de samenwerking met het bedrijf opzeggen. 

Daarbij heeft het bedrijf het ook zwaar met de coronacrisis. Veel van Trumps zakelijke belangen zitten in hotels, casino's, golfbanen en dergelijken. Allemaal sectoren die harde klappen krijgen. 

We wachten in spanning af of Trump zich wel gaat redden nu hij definitief aan de beurt lijkt in onze nieuwe cancelcultuur.