Er komt een nieuwe partij op rechts volgens Erik de Vlieger

Het is al wat ouder nieuws maar het was ons even ontgaan en aangezien we het niet echt zagen opduiken in de andere media willen we het jullie niet onthouden: er komt weer een partij bij op rechts!! Dat onthulde ondernemer Erik de Vlieger in de podcast van Yves Gijrath.

"Er komt een nieuwe rechtse partij", zo verraste De Vlieger presentator Gijrath. "En ik ga je niet vertellen hoe en wat maar mijn voorspelling is dat er een nieuwe rechtse partij komt want heel veel mensen willen niet op Wilders stemmen omdat hij te radicaal is ten opzichte van de islam en hem ook onverdraagzaamheid verwijten. En Wilders heeft helemaal geen zin om minister president te worden en je stemt toch een beetje met dat in je achterhoofd op een leider van een partij", zo doet de zakenman uit de doeken.

"Thierry Baudet begint het te verliezen, ik weet niet waar hij allemaal mee bezig is. Die zit met zulke gekke gasten en gaat op de foto en zulke rare teksten dat mensen denken 'ja, dat is hem ook niet'. Dus er is ongelofelijke ruimte voor een rechtse partij", zo analyseert De Vlieger toestand op de rechter flank. Ook in de Partij van de Toekomst heeft hij weinig vertrouwen. "Dat wordt niks", is het oordeel over de partij van Henk Krol en Henk Otten.

"Dus er komt een nieuwe partij en dat zou nog wel eens een dark horse kunnen zijn omdat die nieuwe partij waarschijnlijk wel in de coalitie kan, want we blijven versplinterd stemmen natuurlijk, met VVD, CDA, ChistenUnie en misschien D66", aldus de vaak goed ingevoerde De Vlieger.

De vastgoedondernemer die zegt niets met de partij te maken te hebben, verwacht dat er binnen een maandje (dus inmiddels binnen een paar weken) meer nieuws naar buiten komt. Op de vraag van presentator Gijrath of De Vlieger zeker weet dat dit gaat gebeuren is het antwoord "100%".

Over namen van betrokkenen wilde De Vlieger geen uitspraken doen.

Er komt een nieuwe partij op rechts volgens Erik de Vlieger (Flickr/Christian van Elven)
Er komt een nieuwe partij op rechts volgens Erik de Vlieger (Flickr/Christian van Elven)