Windsurfer Van Rijsselberghe beëindigt carrière na mislopen Olympische Spelen

Dorian van Rijsselberghe heeft zijn windsurfcarrière beëindigd. De tweevoudig olympisch kampioen wist zich niet te kwalificeren voor Tokio en heeft daarom besloten te stoppen.

Nederland mag slechts één surfer afvaardigen naar de Olympische Spelen en afgelopen week tijdens het WK in Australië moest Van Rijsselberghe zijn meerdere erkennen in concurrent én goede vriend Kiran Badloe.

“Ik heb altijd met mijn hart gevaren, alleen was dat de laatste tijd een lastige opgave”, vertelt Van Rijsselberghe aan de NOS. “Diep van binnen was de drive niet groot genoeg om op het WK de sterren van de hemel te varen.”

Heimwee naar zijn gezin speelde een rol in de beslissing om afscheid te nemen van de sport waarin hij met twee olympische titels en twee WK-titels zo succesvol was.

“Het is bijna niet te doen om drie maanden van huis te zijn. Dan ben ik soms zo met het thuisfront bezig. Als je die processen los gaat laten, dan ontgroei je elkaar. Een gouden medaille is me veel waard, maar geen echtscheiding.”

Van Rijsselberghe verdwijnt voorlopig nog niet volledig uit de sport. De 31-jarige wil Badloe bijstaan bij het veroveren van goud in Tokio.

“Ik ga ervoor zorgen dat ik bij Kiran de puntjes op de i kan zetten, zodat hij op de Spelen het maximale eruit kan halen.”