Netflix weigert om homoseksuele Jezus van de buis te halen

Volgens de Spaanse website El Confidencial zouden er inmiddels meer dan 3 miljoen handtekeningen verzameld zijn om de satirische film 'De eerste verleiding van Christus' van de buis te halen. Echter, Netflix houdt het hoofd koel en is van mening dat de creatieve vrijheid van de artiesten een sterk goed is. Volgens Netflix begrijpen ze dat niet iedereen het eens is met de inhoud van de film, maar dat ze ook sterk geloven in de vrijheid van de kijkers om te kiezen wat ze bekijken. Volgens hen is vrijheid van meningsuiting een groot goed. 

Lees ook: 'Jezus was een homo en Maria een hoer'

CitizenGo, waar de petitie om de film van Netflix te verwijderen inmiddels meer dan één miljoen keer is getekend, is het hier absoluut niet mee eens en roept dan ook zoveel mogelijk mensen op om de petitie alsnog te ondertekenen. "Dit is een directe aanval op alles waar christenen en het christendom voor staan, onder het mom van een “artistieke productie”. Zou Netflix soms ook ruimte bieden aan een show waarin Allah of Mohammed op een vergelijkbare manier door het slijk worden gehaald?" zo lezen we in de petitie. 

In de bewuste film, van de Braziliaanse comedy-groep “Porta dos Fundos” wordt Jezus weggezet als een homo, zijn moeder Maria als een hoer, en zijn discipelen als een stel zuipschuiten. Met dank aan El Confidencial voor de trailer.