Nederland onder 20 klopt ook Italië en houdt koppositie in Elite League

Nederland onder 20 heeft de koppositie in de Elite League met succes kunnen verdedigen. De ploeg van bondscoach Bert Konterman was in Katwijk met 3-2 te sterk voor Italië, hoewel dat pas in de slotminuten tot stand kwam.

Ex-PSV'er en huidig PEC Zwolle-speler Gianluca Scamacca opende de score voor Italië al vrij snel, maar nog voor rust stond Nederland op voorsprong dankzij treffers van Feyenoorder Dylan Vente en PSV'er Cody Gakpo, die in het vorige duel al een hattrick scoorde.

Scamacca tekende een kwartier na rust voor de gelijkmaker, maar het ging toch nog fout voor Italië. Gabriele Gori kreeg twee minuten voor tijd rood, Noa Lang bracht Nederland een minuut later de winst...waarna hij zelf in blessuretijd ook nog met direct rood van het veld gestuurd werd.

Met veertien punten uit zes wedstrijden staat Nederland aan kop, drie en vier punten voor Portugal en Engeland, die beiden nog wel een wedstrijd tegoed hebben. Eind maart speelt Nederland in en tegen Tsjechië de laatste wedstrijd van de Elite League.