Van der Mark naar World Superbikes-podium, 8e zege op rij voor Rea

Jonathan Rea heeft alweer zijn achtste opeenvolgende zege in de World Superbikes te pakken. De Noord-Ier verzekerde zich zaterdag in Magny-Cours al van zijn vierde wereldtitel op rij, maar de Kawasaki-coureur werd er niet minder hongerig door.

Michael van der Mark kende een geweldige start en nam vanaf plek vier zelfs bijna de leiding over. Dat lukte niet helemaal, maar hij kon wel aansluiten bij leider Chaz Davies, voor Marco Melandri, Rea, die van negen naar vier op was geschoven, Lorenzo Savadori en Toprak Razgatlioglu.

Ook Tom Sykes kwam al snel naar voren zetten vanaf plek acht, terwijl zijn Kawasaki-teamgenoot Rea zich in rap tempo naar plek drie werkte. Die moest hij heel even afstaan aan Melandri, maar wereldkampioen Rea pakte zijn plek terug en opende al snel de aanval op Van der Mark, met succes.

Rea probeerde richting de helft van de race leider Davies aan te vallen, maar verremde zich en moest opnieuw beginnen, met nog altijd Van der Mark in zijn wiel. Het duurde echter niet heel lang en met tien ronden te gaan kon Rea dan toch de leiding pakken.

In de voorlaatste ronde wist Sykes eindelijk voorbij Melandri te komen, maar voor de Engelsman leek de derde plek van Van der Mark net wat te hoog gegrepen. Dat bleek: Rea won onbedreigd, Davies en Van der Mark completeerden het podium, voor Sykes en Melandri.