Ten Hag: "Younes heeft er alle reden toe om te knokken"


Erik ten Hag had al gerekend op een vertrek van Amin Younes naar Napoli, maar is blij dat de Duitser toch bij Ajax is gebleven.

Een overgang van de Duitse vleugelaanvaller leek in kannen en kruiken te zijn. Younes had de medische keuring bij de Italianen al doorstaan, maar vanwege privéomstandigheden kwam het toch niet tot een overgang.

"Het was tussen Younes en Napoli waarom ze niet tot overeenstemming konden komen", vertelt Ten Hag op zijn persconferentie. "Als een club toestemming geeft om te gaan om een transfer af te ronden, ga je er eigenlijk vanuit dat het om punten en komma's gaat en dat er overeenstemming wordt bereikt. Ik wilde het eigenlijk niet, ik heb me er ook tegen verzet."

Ten Hag heeft inmiddels met Younes gesproken nadat de Duitser terugkeerde in Amsterdam. "Ik werk natuurlijk nog maar kort met de speler. Maar afgelopen woensdag hebben we toch een paar piketpaaltjes geslagen, ook richting de toekomst. De speler maakt de keuze voor een andere club te gaan spelen, dan is het toch wel even goed om bij elkaar te gaan zitten."

"Ik ben heel blij dat hij is gebleven. We hebben samen een doel en dat is kampioen worden. Je gaat wel even proeven: hoe staat het met de motivatie. Bij mij was snel duidelijk dat dat goed zit. Hij moet ervoor gaan knokken. Hij heeft nog een doel, want hij wil naar het WK. Hij is ook in beeld bij de Duitse selectie, dus hij heeft er ook alle reden toe om te knokken."