Zeilsters Bekkering en Kisters grijpen naast WK-medailles

Zeilsters Annemiek Bekkering en Jeske Kisters hebben op het wereldkampioenschap in de olympische 49erFX-klasse naast de medailles gegrepen. Het Nederlandse duo kende een zeer constant WK, maar had met drie tweede plaatsen niet genoeg uitschieters om in de top-3 te komen.

Jena Mai Hansen en Katja Salskov-Iversen uit Denemarken, vorig jaar goed voor olympisch brons, grepen de wereldtitel, voor olympisch kampioenen Martine Grael en Kahena Kunze uit Brazilië. Alexandra Maloney en Molly Meech uit Nieuw-Zeeland pakten na olympisch zilver in Rio nu WK-brons. Bekkering en Kisters sloten het WK als zesde af.

Bij de mannen domineerden de Britten in de 49er-klasse. Bij afwezigheid van de al jaren dominante Nieuw-Zeelanders Peter Burling en Blair Tuke, die hun eigen wegen zijn gegaan richting de America's Cup en Volvo Ocean Race, pakten Dylan Fletcher-Scott en Stuart Bithell het goud. Hun landgenoten James Peters en Fynn Sterritt veroverden zilver, Benjamin Bildstein en David Hussl nemen brons mee naar Oostenrijk.