Bouwman pakt bergtrui in Dauphiné

Koen Bouwman heeft de bergtrui in het Critérium du Dauphiné. De 23-jarige renner van LottoNL-Jumbo wal dolblij met zijn bolletjestrui. "Ik zit er helemaal doorheen, maar ik ben zó blij. Dit is de mooiste week van mijn carrière."

"Vandaag was het niet mogelijk voor mij om in de vlucht te zitten. Het ging vol gas vanaf kilometer nul", aldus Bouwman. "Ik probeerde te gaan voor de allereerste klim, maar mijn groep kreeg geen ruimte. Daarna moest ik gewoon vol gas naar de finish binnen de tijdslimiet en hopen dat geen van de jongens achter mij in het bergklassement punten pakten."

"Ik hoorde dat ik mathematisch de leiding zou behouden, maar mijn ploegleider vroeg of ik aan de voet van de slotklim nog alles wilde geven. Ik lag namelijk achttien minuten achter, dus het was de vraag of ik de limiet zou halen."

Ook Stef Clement, die zelf zestiende werd zestiende in het algemeen klassement van Critérium du Dauphiné, was trots op zijn jonge ploegmaat. "Dit is een moment om te koesteren, Koen. Je hebt het helemaal verdiend nadat je vier keer mee zat in de kopgroep en een etappe wist te winnen", Aldus Clement op Twitter.