'Belachelijk sterke' bokstiener kan de nieuwe held worden

Hij heeft als professioneel bokser nog maar drie partijen gevochten en zijn debuut was nog maar een ruime anderhalve maand geleden, maar toch wordt hij al gezien als een mogelijke uitdager voor zwaargewichtkampioen Anthony Joshua. De naam is Daniel Dubois, slechts 19 jaar.

Daniel Dynamite Dubois wilde in eerste instantie een poging doen zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo, maar hij besloot toch professional te worden - wat deelname aan de Spelen tegenwoordig overigens niet geheel onmogelijk meer maakt.

Op 8 april dit jaar debuteerde hij in Manchester in het voorprogramma van een titelgevecht tegen Marcus Kelly. De ietwat stevige Kelly slingerde zijn vuist een paar keer naar Dubois, die na een seconde of twintig op hem in begon te slaan met een technische knock-out na 35 seconden als gevolg.

Dubois tegen Kelly (Bron: YouTube)

Het volgende slachtoffer werd de Kameroenees Blaise Mendouo, die het wel een ronde vol wist te houden tegen de vuisten van Dubois. In ronde twee duurde het echter niet meer dan een half minuutje voor Dynamite zijn tegenstander het licht uit de ogen sloeg en daarmee was zege nummer twee een feit. 

Dubois tegen Mendouo (Bron: YouTube)

Afgelopen weekeinde stond Dubois voor het eerst tegen een meer ervaren vechter, de Brit David Howe, die achttien profgevechten achter de kiezen had. Ook Howe kon echter nauwelijks weerstand bieden: na een goede halve minuut kreeg hij een vuist van Dubois vol op zijn hoofd en daarmee was het ook voor Howe einde verhaal.

Dubois tegen Howe (Bron: YouTube)

Oud-wereldkampioen Tyson Fury zag Dubois eerder dit jaar al eens tegenover zich staan op de training en hij was vol lof over zijn jonge landgenoot. "Ik kan wel zeggen dat ik met een jonge koning heb staan sparren", sprak Fury. "Hij was echt fantastisch goed. Hij is lang, groot, sterk en heel ambitieus."

Ook de promoter van Dubois, Frank Warren, heeft nu al moeite om de hype rondom zijn jonge bokser te negeren. "Het meest duidelijke aan hem is dat hij zo belachelijk sterk is voor iemand van die leeftijd. Die jongen bestaat uit 107 kilogram puur graniet. Als hij in de sportschool tegen de boksbal slaat dreunt het door de hele hal, en mijn handen branden als we even hebben gespard met de 'pads' op mijn handen", lacht Warren. "Die jongen is pas 19 he? Je moet je eens indenken wat een vernietigende kracht hij over een jaar of vijf heeft.."

Op 8 juli verschijnt Dubois vermoedelijk weer in de ring in Londen, waar hij Howe na een half minuutje tegen het canvas sloeg. Wie zijn tegenstander wordt is nog niet bekend.