Atlete Boekelman stoot kogel voorbij WK-limiet

Melissa Boekelman mag komende zomer naar de wereldkampioenschappen atletiek in Londen. De Nederlandse atlete stootte bij de Diamond League-wedstrijd in het Chinese Shanghai naar 17,83. Die afstand is acht centimeter voorbij de kwalificatielimiet van 17,75.

De meervoudig Nederlands kampioene stootte deze afstand bij haar derde poging. In Shanghai bleek dat goed voor de vijfde plaats. De Chinese Lijiao Gong won de Diamond League-wedstrijd met een stoot van 18,98. Boekelman kwam nog niet in de buurt van haar persoonlijk record van 18,36.

De 28-jarige atlete uit Breda deed in maart mee aan de EK indoor in Belgrado, maar mist zich daar niet te plaatsen voor de finale. Afgelopen jaar was ze actief op de Olympische Spelen in Rio, maar wist daar ook door de kwalificatieronde heen te komen.