Nog volop medaillekansen voor Oranje-zeilers

Buiten het goud van Dorian van Rijsselberghe is Nederland nog op meerdere vlakken in de race om de medailles bij het zeilen. Marrit Bouwmeester staat na acht races op de tweede plaats in de Laser Radial-klasse, tien punten achter de leidster Anne-Marie Rindom.

De Deense moet alleen wel op haar tellen letten, ze is nameijk in één race gediskwalificeerd geweest en kan zich geen slecht resultaat meer veroordelen. Datzelfde geldt trouwens voor Bouwmeester, die met een zesde en dertiende plek vandaag toch veel ruimte prijsgaf. Ze staat zelf wel vier punten voor op plek drie en ruim dertien op de vierde plek.

In de Laser-klasse bij de mannnen kan het voor Rutger van Schaardenburg nog alle kanten op. Het is zonde dat hij vandaag een 22e plek noteerde in de eerste race, maar hij herstelde zich goed in race twee (4e). De zeiler staat nu op de vijfde plaats, op dertien punten van het zilver en zestien van het brons. ook hier zijn, net zoals bij Bouwmeester, nog drie races te gaan.

Ook in de Finn-klasse zijn er nog medaille kansen met Pieter-Jan Postma. Die hadden vandaag een rustdag en daardoor bleef Postma, vierde op de Spelen van Londen, staan op plaats vijf. Voor Lilian de Geus wordt het al wel moeilijk om nog een medaille te halen. Ze werd vandaag knap tweede, zevende en vijfde, maar enkele eerdere slechte prestaties lijken haar de nek om te doen.

De medaillekansen voor de boten in de 470 en 49er FX klasse bij de vrouwen lijken na enkele races al nihil. Overigens werden enkele races door de late aanvangstijd van de eerdere races verplaatst naar morgen.

De Geus staat nu zevende in het klassement met tien punten achterstand op brons en slechts dertien op goud. Maar met enkel de medalrace nog voor de boeg, wordt dat een lastig verhaal.

Nog volop medaillekansen voor Oranje-zeilers (Pro Shots / Action Images)
Nog volop medaillekansen voor Oranje-zeilers (Pro Shots / Action Images)