Taylor en Anderson naar halve finales World Matchplay

De top vier van de PDC staan in de halve finales van de World Matchplay. Donderdag wisten darters Michael van Gerwen en Adrian Lewis zich al te plaatsen. Vanavond waren het Phil Taylor en Gary Anderson die zich erbij voegde. 

Taylor speelde zijn honderdste wedstrijd in Blackpool. Hij won dit toernooi al vijftien keer. Vanavond was Mervyn King de tegenstander. The Power kwam op 5-2 en miste vervolgens negen pijlen om weg te lopen. King kon helemaal terugkomen (5-5) en liep even zelfs naar 7-9. Vanaf 10-10 gingen de twee Engelse darters gelijk op tot 13-13. Taylor zette een schitterende eindsprint met een tiendarter en een 124-finish. Hij won met 16-14. 

De tweede kwartfinale van de avond ging tussen Anderson en Steve Beaton. Er leek niets de hand voor Anderson, die snel 8-3 voor kwam. Beaton begon zijn ritme steeds beter te vinden, terwijl Anderson vooral dubbels begon te missen. Beaton kwam op 12-12 helemaal terug. Doordrukken kon Beaton echter niet, De Schot profiteerde van het slechte gooien van Beaton en kwam weer een break voor. Anderson kwam op 15-12, om zijn eerste matchdart op bulls-eye te missen. Een leg later kon hij het via tops wel afmaken. 

Zaterdag worden de halve finales gespeeld. Lewis zal de avond openen tegen Michael van Gerwen. De andere halve finale zal gaan tussen Taylor en Anderson.