Darth Vader en Chewbacca naar Amsterdam

Acteurs Dave Prowse en Peter Mayhew komen deze zomer naar Nederland. De acteurs, die Darth Vader en Chewbacca spelen in Star Wars, zijn op 27 en 28 augustus aanwezig tijdens Comic Con Amsterdam. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

Ook Star Wars-acteurs Ian McDiarmid (Emperor Palpatine) en Kenny Baker (R2-D2) komen naar Amsterdam. Fans van de filmreeks krijgen tijdens Comic Con niet alleen de kans de acteurs te ontmoeten, ze kunnen ook originele filmprops bekijken. Zo worden de handen van Yoda, die in 1980 werden gebruikt voor Star Wars: The Empire Strikes Back, tentoongesteld.

Niet alleen Star Wars-fans kunnen eind augustus hun hart ophalen. In Amsterdam zijn ook props uit Guardians of the Galaxy, Indiana Jones en Doctor Who te zien. Doctor Who-acteur Sylvester McCoy komt bovendien naar Nederland, net als Kristian Nairn. Hij is vooral bekend als Hodor uit Game Of Thrones.

Eerder maakte organisator Showmasters al bekend dat horrorlegende Robert Englund, die voor diverse films in de huid van Freddy Krueger kroop, en Lord of the Rings-acteur Sean Astin naar Nederland komen.

Darth Vader en Chewbacca naar Amsterdam
Darth Vader en Chewbacca naar Amsterdam (Foto: BuzzE)