Mercedes snelste in derde vrije training

Er staat geen maat op Lewis Hamilton en Nico Rosberg in Baku. De twee Mercedessen domineerden al de eerste twee vrije trainingen en ook in de derde vrije training zijn de beide heren duidelijk de snelste geweest. De andere heren lagen meer dan een seconde achter op de snelste man, Hamilton. Max Verstappen wist zich naar een zevende tijd te rijden.

Tijdens de sessie waren er opnieuw meerdere problemen op het circuit in Baku. Zo was er een drainagedeksel dat los zat in de pitsstraat. Valtteri Bottas had daardoor schade gekregen aan zijn auto en zou geen tijd zetten. Aan het einde van de sessie waren er grotere problemen voor Sergio Perez. Hij crashte hard, maar was gelukkig ongedeerd. Het is voor hem te hopen dat de schade aan de Force India te repareren is in de twee uur totdat de kwalificatie voor de Grand Prix begint.

Ondanks de pech voor de Force India rijder deed het team het wel erg goed. Perez werd 6e, Nico Hulkenberg was de man die, weliswaar bijna een seconde achter op Rosberg, derde werd tijdens de vrije training. Andere mannen die opvielen waren Fernando Alonso, met de achtste tijd, slechts 2 tienden achter Max, en de nummer 15 en 16. Dit waren Raikkonen en Wehrlein - een mooi resultaat voor Manor, die niet vaak hebben kunnen zeggen vlak achter een Ferrari te zitten. Het gat was ook hier twee tienden.

Lange tijd was het Rosberg die de training leek te gaan winnen. Hij had tot op het laatste moment de snelste tijd in handen, maar in de slotminuten was het dan toch Hamilton die er nog even een mooie snelle ronde uit perste. Net op tijd, zo bleek, want niet veel later stond Perez in de vangrail.