United treft Palace in FA Cup-finale

Crystal Palace heeft zich ten koste van Watford geplaatst voor de FA Cup-finale. De Londense ploeg kreeg opvallend weinig weerstand van de bezoekers. Costel Pantilimon, de doelman van de bezoekers, probeerde in de eerste minuten de storm van Crystal Palace te weren. De imposante sluitpost kon alleen niet voorkomen dat Yannick Bolasie met een kopbal, na een prima corner, de bal achter de Roemeen wist te koppen: 1-0.

Het bleek een startsignaal voor de dominantie van de gastheren, die via de flanken probeerden Watford te overrompelen. Bolasie had na een halfuur ook de 2-0 op zijn schoen, maar zag dat Pantilimon dit keer als winnaar uit de strijd kwam.

Na de theepauze zorgde Troy Deeney voor de gelijkmaker door in de rebound een vrije trap van Ben Watson te promoveren tot treffer: 1-1. Het schudde een ingedommeld Palace wakker, want er werd naarstig gezocht naar een nieuwe voorsprong.

Toen er iets meer dan een uur was gespeeld zorgde Connor Wickham op aangeven van Pape Souaré voor de 2-1, door de bal in het doel te koppen. Watford leek helemaal leeg gespeeld en had moeite om nog een vuist te maken, waardoor Palace betrekkelijk eenvoudig de finale haalde.