Weer zege skiër Feuz, Kilde pakt eindzege

Beat Feuz kent een van de beste weekeinden van zijn carrière. De Zwitserse skiër won eerder deze week al de afdaling tijdens de World Cup-finale in St Moritz, dit keer was hij voor eigen publiek ook de beste op de super-G.

In een razendspannende wedstrijd zette Feuz zijn tijd al vroeg neer, waarna alle favorieten nog naar beneden moesten komen. Die beten zich echter achter elkaar stuk op de tijd van de grote Zwitser. De Noorse aanval was het sterkst: Aleksander Aamodt Kilde en Kjetil Jansrud eindigden beiden op 0,10 seconden van Feuz. 

Het duel tussen de twee Noorse kemphanen had echter ook nog een andere betekenis. De twee streden om de eindzege in de World Cup op de super-G, waarin Kilde aan de leiding ging. Door de gelijke stand maakte Jansrud helemaal niks goed en dus pakte Kilde voor het eerst in zijn nog jonge loopbaan een kristallen bokaal. De gehele top-3 in de eindstand was overigens Noors: Aksel Lund Svindal is al even geblesseerd, maar zag de Oostenrijker Vincent Kriechmayr er niet in slagen zijn derde plek af te pakken.