Atlético velt Real in Madrileense derby

Atlético Madrid heeft met een 0-1 overwinning in Bernabeu een einde gemaakt aan de titelaspiraties van Real Madrid. De bezoekers wonnen Griezmann de derde derby op rij.

De uitkomst van derby in de Spaanse hoofdstad maakt een troosteloos einde aan de ambities van Real Madrid in de competitie. Na achttien minuten kreeg Varane de eerste kans van de wedstrijd. Met een achterwaartse kopbal uit een vrije trap van Kroos mikte de verdediger naast nadat er een overtreding op Danilo werd gemaakt. Het was de eerste kans van de wedstrijd.

Het tempo van Real lag veel te laag om Atlético te verontrusten. De thuisploeg speelde lusteloos en ongeïnspireerd. Ronaldo begon al vroeg in de wedstrijd met pogingen van afstand vanwege het gebrek aan lijn in het spel van De Koninklijke, dat niet de indruk gaf voor zijn laatste kampioenskansen te spelen.

De derby kende weinig spektakel. Real had tweederde van het balbezit terwijl Atlético in de eerste helft vijf corners te nemen kreeg, maar beide ploegen kwamen nauwelijks tot doelrijpe kansen. Ronaldo was met een goede vrije trap dicht bij 1-0, maar Oblak redde uitstekend. Net na rust kreeg de Portugees de grootste kans van de wedstrijd, maar de vedette schoof voorlangs bij Oblak.

Daarna viel uit het niets de goal van Atlético Madrid. Griezmann zette de aanval zelf op en kreeg de bal terug van Felipe Luis, waarna hij met zijn dertiende competitietreffer de bezoekers op voorsprong zette, 0-1. Saul had daarna de 0-2 op zijn schoen, terwijl Ronaldo met het hoofd een geweldige kans op de gelijkmaker kreeg. Nogmaals een kopbal van Ronaldo in de handen van Oblak was een van de laatste wapenfeiten van de thuisploeg.

Dat alles zonder resultaat. Real zocht tevergeefs naar een opening en ging voor de derde keer op rij onderuit in de derby tegen Atlético, dat het verschil opvoerde naar vier punten. De 0-1 uitslag betekende voor coach Zinedine Zidane bovendien de eerste nederlaag als trainer van Real Madrid.