Ziyech niet naar Sampdoria of Hoffenheim

Hakim Ziyech ziet het niet zitten om op de laatste dag van de transferdeadline over te stappen naar Sampdoria of Hoffenheim. Die twee clubs worden aan hem gelinkt. FC Twente was zondagmiddag met 3-1 te sterk voor FC Utrecht, mede door twee assists van Ziyech. De club is er nog niet zeker van of de middenvelder ook komende week nog in de Eredivisie speelt. Sampdoria en Hoffenheim vallen in ieder geval af.

Het tweetal clubs hoopt Ziyech te strikken in hun strijd tegen degradatie uit respectievelijk de Italiaanse en Duitse competitie. "Het zijn natuurlijk twee mooie clubs", geeft Ziyech toe voor de camera's van FOX Sports. "Maar het is niet de club waar ik naartoe wil. "

"Ik weet niet of ik blijf, ik kan niet in de toekomst kijken. Als ik niet vertrek zal ik er alles aan doen om het team te helpen en te zorgen dat FC Twente ook in de Eredivisie blijft. Dat doen we met zijn allen, ik wil daar gewoon mijn steentje aan bijdragen."

Twente staat door de zege op Utrecht voor het eerst dit seizoen boven de degradatiezone in de Eredivisie. De tukkers houden Excelsior, SC Cambuur en De Graafschap onder zich. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma.