IJzersterke Djokovic verslaat Murray en boekt record toernooizeges

Novak Djokovic heeft zondag opnieuw bewezen een maatje te groot te zijn voor Andy Murray. De Servische tennisser maakte korte metten met de nummer drie van de wereld in de finale van het masterstoernooi van Parijs: 6-2 en 6-4.

In oktober versloeg de nummer één van de wereldranglijst de Brit ook al, toen met nog grotere cijfers (6-1 en 6-3) in Shanghai. Ook in Parijs had Murray echter weinig in te brengen tegen het spel van de Serviër. Zeker in de eerste set was Djokovic oppermachtig met zelfs een break op love in de derde game. In de tweede set wist Murray weliswaar een servicegame af te snoepen van Djokovic (ook op love), maar hij had zelf veel meer moeite om zijn service te houden.

Op 3-3 sloeg Djokovic definitief een gat en gaf die voorsprong niet meer weg. Hij won zo voor de derde keer op rij de titel op het masterstoernooi in Parijs.

Djokovic is met deze zege de eerste speler die zes mastertoernooien in één jaar weet te winnen. Het is na 2011 ook de tweede keer dat hij tien toernooien in één jaar op zijn naam schrijft. De tienvoudig Grand Slamwinnaar werd na zijn halve finalezege op Stan Wawrinka de eerste speler in de 'Open Era' die veertien achtereenvolgende finales in een kalenderjaar heeft bereikt. Roger Federer stond ooit in 17 finales op rij, maar deed dat verspreid over twee jaar (2005-2006).

Djokovic verslaat Murray in finale
Djokovic verslaat Murray in finale (Foto: ANP)