FOK! Wat een weer: regen en onweer

In de loop van de avond trokken gisteren de buien ons land binnen, Vanmorgen trekken ze over het land heen naar het noorden weg. De temperatuur schommelt tussen de 11 en 15 graden. In het zuiden is hierbij even ruimte voor opklaringen, maar in de middag gaat het weer regenen, met kans op onweer. In de middag wordt het tussen de 17 en 21 graden. Ook woensdag is er nog kans op regenval. In het weekend is er meer kans op zon, maar wel bij een beduidend lagere temperatuur dan we tot op heden gewend zijn.

Ik ontving van qltel en Rewimo die een paar dagen in het Westerwald, Duitsland, doorbrengen, onderstaande foto's. Hoewel het ook daar grauw en grijs was gisteren, was er gelukkig genoeg zon om een mooie wandeling te maken en deze plaatjes te schieten!

Bootjes in de Riesensee in het Westerwald (Foto: qltel)
Bootjes in de Riesensee in het Westerwald (Foto: qltel)

Eenzame boom in het Westerwald (Foto: qltel)
Eenzame boom in het Westerwald (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
Vandaag in 2010 pleegde Antonie Kamerling zelfmoord. Hij werd bekend door zijn rol als Peter Kelder in Goede Tijden Slechte Tijden. Het is ook de sterfdag van Prins Claus, de echtgenoot van Beaxtrix. Ook Dick Laan, de auteur van de bekende Pinkeltje boeken overleed op deze datum.

In 1799 werd de Slag om Castricum uitgevochten en in 1940 werd vandaag het startsein van de jodenvervolging in Nederland gegeven door de ariërverklaring van ambtenaren.