Agüero kopt Argentinië langs Uruguay op Copa

Argentinië heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) een belangrijke overwinning geboekt in de Copa América. Uruguay werd met 1-0 verslagen.

Argentinië wist de eerste groepswedstrijd tegen Paraguay niet in winst om te zetten (2-2). Een overwinning op Uruguay, dat in het eerste duel met Jamaica afrekende (1-0), was dan ook noodzakelijk om zich te houden op de volgende ronde. In Estadio La Portada de La Serena kreeg Uruguay de eerste kans op de voorsprong. Diego Godin kopte vanuit een hoekschop naast. Niet veel later kreeg Sergio Agüero dé kans op de 1-0 op aangeven van Lionel Messi, maar zijn kopbal werd gekeerd door Muslera.

Nadat de Argentijnse bondscoach Tata Martino in de tweede helft naar de tribune werd verwezen wegens commentaar op de leiding, was het Agüero die in de 56ste minuut de 1-0 maakte. Hij kopte een voorzet van Pablo Zabaleto hard binnen.

Argentinië gaf de voorsprong niet meer uit handen en pakte daardoor drie belangrijke punten. Met vier punten uit twee wedstrijden gaat de ploeg van Martino aan de leiding in Groep B. De Argentijnen wacht nu nog een groepswedstrijd tegen Jamaica. Uruguay sluit de groepsfase af tegen Paraguay.

Groep B: Argentinië 1-0 Uruguay. (Bron: YouTube)

Paraguay had aan één treffer genoeg om Jamaica van zich af te schudden tijdens de Copa América. De 1-0 zege was te danken aan een blunder van Duwayne Kerr.

De keeper van Jamaica ging vreselijk in de fout bij de goal van Edgar Benítez. Een lange bal van achteruit leek een gemakkelijke vangbal voor Kerr te worden, maar Kerr kwam zijn strafschopgebied uit en moest daardoor koppen. Dat deed hij precies op de knie van Benítez. De bal verdween vervolgens in het net.

Na de pauze bleef Paraguay de betere ploeg en kreeg het kansen op meer. Een treffer van Victor Caceres werd wegens buitenspel geannuleerd. Jamaica bleef in leven, maar kon geen potten breken. Miguel Samudio trof namens Paraguay nog de lat. De blunder van Kerr bleek uiteindelijk het moment van de wedstrijd, want het bleef bij 1-0.

Het enige doelpunt van Edgar Benítez (Paraguay). (Bron: YouTube)