Geen WK voor Suriname na nederlaag tegen Nicaragua

Geen wereldkampioenschap voetbal voor Suriname. Onder leiding van bondscoach Dean Gorré werd dinsdag in eigen huis verloren van Nicaragua: 1-3. In Paramaribo moest een 1-0 nederlaag uit het heenduel worden weggewerkt om de volgende ronde te halen.

Het begin ging wel goed. Na een paar minuten bracht Roxey Fer het thuisland op een 1-0 voorsprong. Het was echter snel gedaan met de pret. De gelijkmaker van Raúl Leguías na een klein halfuur had de Surinaamse missie al een stuk moeilijker gemaakt en net na rust maakte Manuel Rosas er 1-2 van en was de wedstrijd gespeeld. In de blessuretijd maakte Carlos Chavarria er zelfs 1-3 van.

Na twee wedstrijden zit het kwalificatietoernooi voor Suriname en bondscoach Gorré erop, die in februari werd aangesteld om het land naar het WK te loodsen. Grenada haalde vanavond wel de derde ronde. Ze wonnen thuis met 2-0 van Puerto Rico, waar uit nog met 1-0 werd verloren. De loting voor de derde ronde is 25 juli. De winnaars van de derde ronde mogen naar ronde vier, waarin ook de grote landen zoals Mexico en de Verenigde Staten zullen instromen.