Van der Vaart gepresenteerd bij Betis

Rafael van der Vaart is dinsdag onder toeziend oog van zo'n 1500 supporters gepresenteerd bij zijn nieuwe club Real Betis Balompié. De 32-jarige middenvelder hoopt bij de onlangs gepromoveerde club uit Sevilla niet weer verstrikt te raken in degradatiezorgen. Afgelopen seizoen wist hij zich met Hamburger SV ternauwernood te handhaven.

"Ik heb inderdaad twee slechte jaren gehad in Hamburg, maar ik ben nog steeds een goede speler", zei Van der Vaart, die in Spanje vooral bekend is van zijn twee seizoenen bij Real Madrid tussen 2008 en 2010. "De gesprekken met de club gaven me een goed gevoel. Ook in slechte tijden zat hier 40.000 man op de tribune."

Van der Vaart koos mede voor Sevilla, vanwege het feit dat zijn grootouders 100 kilometer verderop wonen, maar hij wil hen ook wat laten zien. "Ik heb veel ambitie. In het voetbal ben je de ene dag een koning, de andere dag ben je een slechte speler. Ik wil terug naar de selectie van het Nederlands elftal en daarom zal ik veel moeten spelen én winnen."

Van der Vaart gepresenteerd bij Betis (PRO SHOTS/Marca)
Van der Vaart gepresenteerd bij Betis (PRO SHOTS/Marca)