Rugbysters verliezen kwartfinale EK

De Nederlandse rugbysters hebben de kwartfinale tegen Spanje op het EK sevens in Kazan verloren met 21-14. De ploeg van bondscoach Chris Lane strijdt nu verder om maximaal de vijfde plaats.

Het duel met Spanje was spannend. Oranje moest twee minuten voor tijd een beslissende score van Spanje incasseren. "Het is een zeer teleurstellend resultaat, hiervoor zijn we niet gekomen. We moeten ons nu opladen voor nog twee belangrijke wedstrijden", reageerde Lane na afloop.

Wales is de volgende tegenstander. Het Nederlands team won in de groepsfase nog met ruime cijfers van deze ploeg.

Het sevensrugby staat volgend jaar in Rio voor het eerst op het programma van de Olympische Spelen. De Nederlandse vrouwen hebben nog een minimale kans om aan dat toernooi mee te mogen doen. De komende weken worden er nog twee soortgelijke toernooien gehouden in Lyon en Exeter. Het land dat na drie toernooien de meeste punten heeft gehaald kwalificeert zich rechtstreeks voor de Spelen. De landen op de posities twee, drie en vier kwalificeren zich voor het olympisch kwalificatietoernooi, waar volgend jaar zestien landen zullen strijden voor het laaste olympische ticket. De teams Engeland, Schotland en Wales hebben zich al geplaatst als Groot-Britannië en hoeven dus niet meegerekend te worden in de strijd om tickets voor het olympisch kwalificatietoernooi.