Europa League: Uitslag Sevilla - Fiorentina

Sevilla kan zich vrijwel zeker weer gaan opmaken voor de finale van de Europa League. De titelhouder klopte Fiorentina met 3-0. Fiorentina kreeg na vijf minuten spelen de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Op aangeven van Joaquin schoot Mario Gomez de bal met links over het doel van Sergio Rico. Vervolgens was het de beurt aan de thuisploeg.

Carlos Bacca draaide handig weg bij zijn tegenstander, maar zijn poging bleek een te gemakkelijke prooi voor doelman Neto. Even later gaf Bacca de assist voor de 1-0 van Aleix Vidal, die Neto met een schuiver in de linkerhoek passeerde.

De Italianen hadden bijna meteen een passend antwoord, maar na een prima individuele actie van Joaquin kreeg Matias het voor elkaar om in kansrijke positie naast te schieten. Fiorentina kreeg in het vervolg van de eerste helft nog enkele kansen, maar onder anderen Mohamed Salah verzuimde te scoren.

Vlak na de pauze maakte Sevilla er 2-0 van en wederom was Aleix Vidal de gevierde man. Hij werd vrijgespeeld op rechts en klopte Neto in de korte hoek. De thuisploeg werd sterker en sterker en kwam een kwartier voor tijd zelfs op 3-0.

Een voorzet vanaf links belandde via de voet van Vidal bij invaller Kevin Gameiro, die van dichtbij de derde Spaanse treffer liet aantekenen. De return in Florence lijkt na de overtuigende zege van Sevilla dan ook een formaliteit te worden.

Sergio Rico (Sevilla) mist kans. (PRO SHOTS/Marca)