Tafeltennister Jie stoomt door in enkelspel op WK

Li Jie heeft ook in het enkelspel opnieuw grote indruk gemaakt op het WK tafeltennis in het Chinese Suzhou. De Nederlandse, van origine Chinese, was niet de favoriete in het duel met Doo Hoi Kem, maar rekende simpel af met de speelster uit Hong Kong.

Doo kwam geen moment in haar spel en daar maakte Li goed gebruik van. Binnen luttele minuten stond het dankzij twee keer 11-7 al 2-0, waarna de Nederlandse het snel af kon maken. 11-9 en 11-5 was genoeg om Doo naar huis te sturen en een ticket te krijgen voor de achtste finales. Daarin wacht vrijdag de Chinese Zhu Yuling, de nummer zes van de wereld en vorig jaar nog goed voor zilver op de Asian Games. 

"We hadden nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld", aldus Li na afloop. "Ik denk dat ze niet gewend was aan mijn manier van spelen, het steeds wisselen van effect heeft mij de overwinning bezorgd. Tegen Zhu heb ik dit jaar al gespeeld en voor de wedstrijd zal ik de video daarvan terugkijken."

De andere overgebleven Nederlandse, Li Jiao, kon het niet bolwerken tegen de nummer twee van de wereld, Liu Shiwen uit China. De olympisch kampioene was in elke game ruim te sterk en kon de wedstrijd binnen korte tijd beslissen: 3-11, 5-11, 7-11, 5-11. "De wedstrijd was makkelijker dan ik had verwacht", liet Liu na afloop weten. "Ik bleef kalm en hield me aan mijn plan om haar te controleren met mijn snelheid."