Historische WK-medaille voor tafeltennister Jie

Tafeltennister Li Jie heeft op het WK in het Chinese Suzhou voor een unieke prestatie gezorgd. De Nederlandse schopte het met haar Poolse partner Li Qian tot de halve finale van het vrouwendubbel, waarmee ze verzekerd is van een WK-medaille, de eerste uit de Nederlandse tafeltennisgeschiedenis. De verliezers van de halve finales krijgen namelijk een bronzen medaille, daar is geen aparte wedstrijd voor op het WK.

Li en Li speelden tegen de Turkse Melek Hu en de Spaanse Shen Yanfei, net als het Pools/Nederlandse duo beiden van Chinese komaf. Waar Li en Li bij de wedkantoren de underdog waren lieten ze daar aan de tafel niks van merken. Hu en Shen kregen geen moment een kans om in de wedstrijd te komen en binnen no-time was het gespeeld: 11-2, 11-6, 11-9, 11-4. 

In de halve finale spelen Li en Li tegen het Chinese duo Ding Ning en Li Xiaoxia. Op de vorige drie WK's stonden beide speelsters in de finale, olympisch kampioene Li won alle drie wereldtitels samen met Guo Yue, Ding dolf drie keer het onderspit. 

In het enkelspel bij de dames komen Li Jie en Li Jiao namens Nederland nog in actie op donderdag. Beiden vechten voor een plek bij de laatste zestien.