Waltz: "Ik speel dus echt niet Blofeld"

Nadat eerder de titel en de cast bekend werden, en er uiteindelijk een eerste trailer verscheen, kon er maar één conclusie getrokken worden wat betreft Spectre: Blofeld keert terug. Christoph Waltz, die de rol vermoedelijk zal gaan spelen, is het zat en spreekt zijn mening uit.

"Mijn personage heet Franz Oberhauser en alles wat er gezegd is, is een regelrechte leugen. Het komt allemaal door het internet. Dat is net zoiets als een erge ziekte, zoals het geruchten kan verspreiden", reageerde Waltz woedend toen er tijdens een interview werd gevraagd of hij nou echt niet de iconische Bond-schurk zou gaan spelen.

Er is alleen wel een probleempje, en hier volgt dan ook een welgemeende spoiler-alert voor iedereen die nog niet genoten heeft van Skyfall. Er werd toentertijd ook beweerd dat Naomie Harris absoluut niet de rol van Miss Moneypenny zou gaan bekleden. Uiteindelijk bleek dat zij de rol wel op zich nam, aan het einde van de vorige Bond-film. Een soort zelfde gebeurtenis vond plaats rond de rol van Benedict Cumberbatch in Star Trek Into Darkness. Er werd stellig beweerd dat hij niet de rol van Khan op zich zou gaan nemen; het tegendeel bleek waar te zijn.

Spectre, met in de hoofdrollen Daniel Craig, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw en Rory Kinnear moet op 6 november in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Christoph Waltz won een Oscar voor zijn rol in Django UnchainedChristoph Waltz won een Oscar voor zijn rol in Django Unchained