Eerste beelden Spectre staan online

De eerste beelden van achter de schermen bij de opnamen van de nieuwe Bond-film Spectre zijn online gezet, op de Twitterpagina van 007. De beelden komen vanaf locatie in Sölden, Oostenrijk, waar volgens een van de producers een grote actiescène wordt opgenomen.

Het Bond-team strijkt in de Oostenrijkse Alpen neer om te filmen bij een prachtig modern gebouw hoog in de besneeuwde bergen. Acteur Dave Bautista, die de rol van Mr. Hinx op zich neemt, noemt het een zeer surrealistische ervaring. "Ik ben in de stad opgegroeid. Dit is de allereerste keer in mijn leven dat ik bovenop een berg sta", vertelt de acteur. Het filmen op zulke hoogte en onder winterse weersomstandigheden is een flinke uitdaging, maar de kijkers krijgen wel het uitzicht dat ze van de spionage-franchise gewend zijn.

Dennis Gassner, de productieontwerper van de film, verwacht dat Spectre nog spectaculairder wordt dan de vorige James Bond-film, Skyfall. "Regisseur Sam Mendes en ik hebben lang gesproken over de manier waarop wij Skyfall gaan overtreffen. Tot nu toe zijn we goed op weg. We gaan gewoon verder met spannende, prachtige scènes voor de kijkers om van te genieten."

Spectre is de 24e film in de Bond-reeks. Daniel Craig zal wederom de rol van de legendarische Schotse spion vertolken. Ook Ralph Fiennes (M), Ben Whishaw (Q) en Christoph Waltz (Oberhauser) zijn in de film te zien.