Furious 7 verbreekt openingsrecords

Furious 7 heeft dit weekend wereldwijd een recordomzet weten te bewerkstelligen en verbreekt daarmee menig boxoffice-record. Dit meldt BoxOfficeMojo.

De film wist alleen al in de VS bijna 150 miljoen dollar op te halen en daarmee belandt hij op plaatsje 9, wat betreft openingsopbrengsten. Hij mag zich scharen achter onder meer de laatste Harry Potter-film, Iron Man 3 en The Avengers. Wereldwijd was de film goed voor bijna 400 miljoen dollar.

Furious 7 heeft zijn succes te danken aan een aantal factoren: hard of niet, mensen willen graag het laatste optreden van de overleden Paul Walker gaan zien. Ook het succes van Fast & Furious 6 speelt zeker mee, de zevende film is namelijk een directe opvolger daarvan. Een sterke cast, die al een aantal films meegaat is zeker ook iets wat publiek de afgelopen jaren naar de bioscopen heeft weten te trekken. Deze keer werden Jason Statham en Kurt Russel daaraan toegevoegd en er is al een aardige zekerheid dat zij deel zullen gaan uitmaken van de vaste cast. Ook is er een slim marketingstrucje toegepast door Universal: door de tagline One Last Ride te gebruiken lijkt het net alsof deze film de laatste mogelijkheid biedt om een F&F-film in de bioscoop te gaan zien, en de truc blijkt gewerkt te hebben.

Fast & Furious 8 is inmiddels bevestigd, waarin New York het beoogde decor zou zijn. Ook een negende deel staat al vaag op de planning.