Giroud opnieuw uitblinker bij Arsenal, Southampton wint van Burnley

Na een geweldig optreden vorige week, was het zaterdagmiddag opnieuw Olivier Giroud die met twee goals de overwinning binnensleepte voor Arsenal. Bij Newcastle United werd het 1-2.

Vanaf het begin liet Arsenal weten dat het voor de winst naar Newcastle was gekomen. De Londense formatie zette de thuisploeg in de eerste fase van het duel al vroeg onder druk, waardoor The Magpies niet aan voetballen toekwamen. Vooral Giroud deed de verdediging van de havenclub sidderen van angst.

Na een vrije trap van Welbeck, kon de Fransman met zijn knie het bal in het doel werken van de thuisclub: 0-1 voor de Londenaren. Het team van Wenger bleef aanzetten omdat het bloed rook. Via mooi combinatiespel langs de flanken probeerde het Newcastle te overrompelen. Uit een corner van Cazorla kon Giroud opnieuw toeslaan: 0-2.

Direct na rust was het Sissoko die het leed voor de thuisclub wat kon verzachten. Na een prima aanval via de rechterkant, bood Cabella de Fransman een niet te missen kans op de aansluitingstreffer: 1-2. Het was voor Newcastle het signaal om opzoek te gaan naar de gelijkmaker.

Uit een corner kon Williamson in de 64e minuut de bal perfect binnenkoppen, maar zag dat Ospina over geweldige reflexen beschikt. De Colombiaan zorgde er voor dat Arsenal de voorsprong kon vasthouden. Onder aanvoering van Sissoko bleef men de Londenaren onder druk zetten, maar uiteindelijk zonder resultaat.

Southampton mocht met het oog op de strijd om een Champions League-ticket geen punten morsen in het duel met degradatiekandidaat Burnley. De Saints begingen geen misstap: 2-0.

In het St. Mary's Stadium kreeg Southampton al snel een tegenvaller te verwerken. Binnen tien minuten liep Saints-doelman Fraser Forster een (op het oog ernstige) knieblessure op en moest reservesluitpost Kelvin Davis worden opgetrommeld. Grote kansen bleven lang uit. Maar een minuut of acht voor de pauze sloeg het helemaal om.

Shane Long brak de ban voor de formatie van manager Ronald Koeman, 1-0. Na de goal kwam het duel eindelijk los. Graziano Pelle raakte een paar minuten na de openingstreffer de lat en de ingevallen doelman Davis moest tweemaal redding brengen voor Southampton, dat sterker dan Burnley begon aan de tweede helft.

Long was tweemaal dichtbij zijn tweede van de middag, maar hij kon het verschil niet maken. Jason Shackell deed dat wel. Een voorzet van Ryan Bertrand werd door de Burnley-verdediger ongelukkig in het eigen doel gewerkt: 2-0. In het laatste halfuur was alleen Pelle nog heel dichtbij een goal.