Caro Emerald is druk bezig met nieuwe plaat

Caro Emerald heeft het vorig jaar een tijdje wat rustiger aangedaan na de bevalling van haar dochtertje, maar de zangeres is al weer een tijdje druk bezig. Twee jaar nadat haar laatste album uitkwam, zit ze nu weer veel in de studio om te werken aan een nieuwe plaat. Aan BuzzE verklapt ze dat een nieuwe single voor later dit jaar op de planning staat.

Wanner het nieuwe nummer precies uitkomt, is nog niet duidelijk. Caro vertelt dat het 'ruwe plaatje' voor het nieuwe album zo goed als klaar is, maar er moet nog aardig wat gebeuren, aldus Emerald. Hoe het gaat klinken? "Het is groovy en het heeft een nieuwe frisse sound", aldus Caro die er verder nog niet te veel over kwijt wil. "Maar ik vind het wel heel leuk wat we nu allemaal hebben liggen." De nieuwe plaat komt waarschijnlijk nog dit jaar uit.

Ten opzichte van haar eerste twee albums, Deleted Scenes From The Cutting Room Floor en The Shocking Miss Emerald, heeft Caro wat meer meegeschreven aan de nummers van haar nieuwe album. "Ieder album wordt het wat meer", waarna Caro uitlegt dat ze haar nummers maakt met een heel team. "Maar ik word steeds wat zekerder met zelf schrijven."

2015 is weer een druk jaar voor de zangeres. Over ongeveer twee maanden reist ze voor het eerst af naar Japan en Zuid-Korea voor een aantal optredens. "Dat wordt ontzettend leuk en spannend", vervolgt de enthousiaste Caro. "Ik wilde er al langer heen, maar je hebt niet zomaar tijd om even naar Japan af te reizen. Maar nu dacht ik: we doen het gewoon." Caro vindt het wel een gekke gedachte. "Ik kan me er niks bij voorstellen dat daar, aan de andere kant van de wereld, mensen naar mijn muziek luisteren", aldus een nuchtere Caro.

Na haar optredens in Azië kan Emerald zich langzaamaan gaan voorbereiden op haar nieuwe tournee, die in het najaar begint. Hoewel Caro al heel veel zalen en podia door heel Europa heeft platgespeeld, blijft ze het begin van zo'n drukke tijd spannend vinden. "Het is altijd wel weer even omschakelen en dat blijft gewoon spannend. Ik moet mezelf iedere keer weer een beetje opnieuw uitvinden en dan vraag ik mij steeds af of ik het allemaal nog wel kan."

Met haar nieuwe tournee doet Caro behoorlijk wat Europese landen aan. Zo gaat ze optreden in Duitsland, Italië, Zwitserland, Denemarken en Frankrijk. Ze sluit de tour af in Nederland, dat doet ze door drie concerten te geven in Amsterdam, Tilburg en Utrecht. Als het aan Emerald ligt blijft haar bekendheid overigens niet bij Europa alleen. "Ik zou graag in Amerika door willen breken. Mensen kennen mij daar al wel een heel klein beetje, maar het is zo'n groot land. Het kost gewoon heel veel tijd voordat je daar bekend bent."