Davis naar schaatsploeg Beslist.nl

Shani Davis zal volgend seizoen aansluiten bij de schaatsploeg beslist.nl. De 32-jarige Amerikaan heeft een mondeling akkoord met het team van Gerard van Velde.

"Er moeten nog een paar dingen gladgestreken worden, maar ik ga ervan uit dat het doorgaat", laat teammanager Yuri Solinger desgevraagd weten. "Het is eerst voor een jaar. Shani is dan 33 jaar, dus we gaan kijken hoelang hij nog wil en nog door kan gaan."

Davis liet tijdens de WK afstanden in Thialf, waar hij verrassend de wereldtitel won op de 1.000 meter, weten dat hij opzoek was naar een team. "Ik wil een team. Met een coach, een goede fysiotherapeut en goede schaatsers om mij heen."

Davis had jarenlang geen ploeg. In december sloot hij al even aan bij het team van onder anderen sprinters Michel en Ronald Mulder. "Ik denk dat er nog een goed seizoen in zit. Maar dan zal ik alles perfect moeten doen", aldus Davis tijdens het WK. "Te beginnen bij een goede zomer draaien. De basis is er namelijk wel, maar ik mis kracht en snelheid. Hoe ouder je wordt, hoe meer je die kwaliteiten moet bijhouden."

Er moet nog gesproken worden over hoe de samenwerking tussen Davis en zijn nieuwe ploeg er exact uit gaat zien. Solinger: "We willen van elkaars kracht gebruik maken. Shani zal niet volledig aansluiten bij de ploeg, maar ook niet volledig zijn eigen gang gaan. Het moet voor beiden een win-win situatie zijn."

Tijdens de WK sprint in Astana spraken Solinger en Kees Verpalen, directeur van Beslist.nl, al met Davis over de wensen, doelen en voorwaarden van het komende seizoen. Naar verwachting zullen tijdens de wereldbekerfinale in Erfurt de handtekeningen onder het contract worden gezet. De wereldbekerfinale, die aanstaand weekend plaats heeft, is de afsluiting van het internationale schaatsseizoen. 

Shani Davis naar schaatsteam beslist.nl (Pro Shots/Erik Pasman)
Shani Davis naar schaatsteam beslist.nl (Pro Shots/Erik Pasman)