Comic-Con in een uur uitverkocht

De kaarten voor het jaarlijkse Comic-Con International in San Diego, California zijn uitverkocht. In wat de 'Open Registration' wordt genoemd probeerden duizenden film-, tv-, game- en comic-fans gisteren kaarten te bemachtigen voor het evenement dat plaats biedt aan 130.000 bezoekers.

De resterende kaarten waren in een periode van iets korter dan een uur uitverkocht. Het is de tweede kaartverkoop-ronde voor het evenement; Comic-Con biedt aanwezigen van de vorige editie de kans om kaarten voor het volgende jaar te scoren in een eerdere, beperkte verkoopronde. Deze vond enkele maanden geleden plaats. Hoeveel kaarten er nu in totaal zijn verkocht wordt doorgaans niet door de organisatie gecommuniceerd; de komende maanden worden er nog plaatsen vergeven aan mensen die werkzaam zijn in de industrie en aan leden van de pers die het evenement willen verslaan.

Comic-Con International is één van de vele dergelijke evenementen in de Verenigde Staten, maar wordt doorgaans wel als de grootste en meest bekende gezien. Het vierdaagse evenement biedt ruimte aan honderden panels over films, tv-series, comics en andere onderwerpen uit de popcultuur en trekt veel extra promotionele evenementen naar de stad, waardoor San Diego gedurende die tijd een trekpleister voor fans wordt. De laatste paar jaren is het vergelijkbare evenement New York Comic Con in grootte zo sterk gegroeid dat het het evenement in San Diego, qua bezoekersaantallen, overstijgt. Het is ook qua inhoud een goed alternatief voor ongelukkigen die gisteren achter het net visten.

Comic-Con International vindt dit jaar plaats van 8 t/m 12 juli. Een terugblik op de editie van 2014 vind je hier.

Big Bang Theory: de nerds proberen kaarten voor Comic-Con te scoren
Big Bang Theory: de nerds proberen kaarten voor Comic-Con te scoren