De Boer onder de indruk van Legia Warschau

Trainer Frank de Boer is onder de indruk van Legia Warschau, de Poolse tegenstander van Ajax donderdag in de ArenA. "Het is een goed voetballende ploeg met een gemiddelde leeftijd van 29 jaar", zei hij. "We spelen tegen een sterke ploeg, die het ons heel lastig gaat maken."

"Ze staan bovenaan in de Poolse competitie en hebben de groepsfase van de Europa League als poulewinnaar afgesloten", vervolgde De Boer. "Normaal gesproken hadden ze ook in de Champions League gespeeld. Ze versloegen Celtic met 4-1 en 2-0. Dat is knap. Ze hadden alleen gebruik gemaakt van een voetballer die niet mocht spelen."

Legia Warschau geniet in Nederland weinig bekendheid. "Maar dat deden Steaua Boekerest en Red Bull Salzburg ook niet", doelde De Boer op de ploegen die Ajax de afgelopen seizoenen uitschakelden in de Europa League. "En we weten hoe dat is afgelopen."

Ricardo van Rhijn is donderdagavond op tijd fit voor de thuiswedstrijd van Ajax tegen Legia Warschau in de Europa League. De rechtsback ontbrak zondag tegen FC Twente vanwege een enkelblessure.

Voor Joël Veltman komt de eerste aflevering van het tweeluik met de koploper van de Poolse competitie nog te vroeg. Hij kreeg tijdens het duel met FC Twente weer last van een hamstring. "We willen geen risico met hem nemen", vertelde trainer Frank de Boer. "Mike van der Hoorn zal spelen."

De oefenmeester van Ajax wilde zijn basisformatie nog niet prijsgeven. Wel vertelde hij dat Thulani Serero voldoende fit is voor een hele wedstrijd. Grote vraag is wie De Boer in het centrum van de aanval laat spelen. Als hij kiest voor Arkadiusz Milik, dan zal Lasse Schöne naar de rechterflank verhuizen.

Ook voor de geblesseerde Kolbeinn Sigthórsson komt de wedstrijd tegen Legia Warschau nog te vroeg. Reservekeeper Diederik Boer keert terug op de bank.