Stacey nu vierde, maar blijft leider in Dakar

Trucker Hans Stacey is in de tweede etappe van de Dakar Rally als vierde geëindigd, maar hij blijft de leider in het algemeen klassement. De Rus Eduard Nikolaev (Kamaz) zit de Nederlandse chauffeur, die in een Iveco rijdt, nu echter op de achterbumper. Het verschil is slechts twintig seconden.

De vrachtwagens werden maandag over een ander parcours gestuurd dan de motoren, auto's en quads. De klassementsproef ging over 331 kilometer. Nikolaev, de winnaar van 2013, bleef de Wit-Rus Siarhei Viazovich (MAZ) en zijn landgenoot Airat Mardeev (Kamaz) net voor. Het verschil was minder dan een minuut. Stacey gaf 1.27 toe.

Martin van den Brink (Renault) kwam als zesde over de finish, Marcel van Vliet (MAN) als negende. Gerard de Rooy viel net buiten de top tien. Hij reed in de etappe lang aan de leiding, maar kreeg te maken met een los gaspedaal, wat hem ongeveer negen minuten kostte.

In het klassement heeft Stacey twintig tellen voorsprong op Nikolaev. Daarachter staat Martin Kolomy op een minuut, op de hielen gezeten door Mardeev. Van Vliet is op ruim drie minuten van Stacey zevende, Van den Brink op ruim vier minuten achtste. Hij heeft een tijdstraf van 2.30 minuten aan de broek. De Rooy is negende op bijna zes minuten.