Robben: "Heb me afgelopen jaar geweldig vermaakt"

Voor Arjen Robben was 2014 het beste jaar uit zijn loopbaan. Dat zei de aanvaller vrijdag in een interview op de website van zijn club Bayern München. "Vooral in combinatie met het WK. Ik heb me geweldig vermaakt", zei de 30-jarige international.

Met name op persoonlijk vlak was 2014 zeer succesvol. Robben won met Bayern de titel en de beker, eindigde met Oranje als derde op het WK en werd verkozen tot Nederlands sportman van het jaar. Toch doet de uitschakeling op het WK tegen Argentinië (na strafschoppen) hem nog pijn. "Als je van een betere tegenstander verliest, is dat makkelijker te accepteren. Maar ik vond dat we beter waren in de verlenging. Toen kwamen de penalty's, die zij gewoon beter namen." Lachend: "Ik had liever nog een half uur doorgespeeld."

De korte vakantie die hij nu viert, doet hem na het slopende seizoen goed. "Die voelt zelfs heel erg goed. Het is een erg intensief jaar geweest, dus is het tijd om alles uit te schakelen en het voetbal voor een paar dagen te vergeten."