Rummenigge vindt Robben de beste

Met twee doelpunten tegen FC Augsburg (0-4) oogstte Arjen Robben zaterdag volop lof bij Bayern München. "Arjen is de beste speler ter wereld", zo jubelde voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. Om daar snel aan toe te voegen: "De beste veldspeler."

Rummenigge weet namelijk maar al te goed dat doelman Manuel Neuer van Bayern samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo in de race is voor de Gouden Bal, als beste voetballer ter wereld van dit jaar. De preses van de Duitse club vond eigenlijk dat Robben ook tot de laatste drie kandidaten had moeten behoren, maar de aanvaller uit Bedum viel tijdens de laatste schifting af.

Robben voerde zijn totaal in de Bundesliga zaterdag op naar acht doelpunten, waarmee hij topschutter van Bayern is. De rechtsbuiten maakte eerst op karakteristieke wijze, met links in de verre hoek, de 0-2 en zorgde ook voor de vierde treffer, met een bekeken schot in de korte hoek. "Arjen is een topspeler, een superprof", zei trainer Pep Guardiola. "Hij heeft buitengewone kwaliteit, mentaliteit en professionaliteit."