Marussia: "Erg dankbaar voor alle steunbetuigingen"

Graeme Lowdon, sporting director bij Marussia, heeft laten weten dat zijn team erg dankbaar is voor alle steunbetuigingen die zij de afgelopen dagen heeft ontvangen. Marussia is zonder coureur Jules Bianchi afgereisd naar Rusland, nadat de Fransman zwaargewond was geraakt tijdens de Grand Prix van Japan.

"Het is een moeilijke periode voor het team, maar ik moet zeggen dat we enorm veel hebben gehad aan de steun die we hebben gekregen vanuit de Formule 1-familie. We zouden het de afgelopen dagen nog veel zwaarder hebben gehad als een paar personen ons niet hadden geholpen. Zo wil ik graag Marco Mattiacci bedanken voor de steun die hij niet alleen als teambaas van Ferrari gaf, maar ook als persoon. Hij was meteen in het ziekenhuis en bood ons en de familie van Jules erg veel troost. Ferrari regelde ook de komst van professor Alessandro Frati. We zijn Ferrari heel dankbaar hiervoor. Daarnaast was ook professor Gerard Saillant van de FIA naar het ziekenhuis gekomen en daarvoor wil ik Jean Todt erg bedanken. Hun aanwezigheid heeft ons ontzettend geholpen", aldus Lowdon afgelopen vrijdag in de officiële persconferentie van de FIA.

"Dit is een verschrikkelijk zware tijd voor ons, maar het is fijn om zoveel steun vanuit de sport te krijgen en van de fans. Jules is niet alleen een bijzonder getalenteerde Formule 1-coureur, hij is ook een bijzonder mens. Ik ken niemand die Jules niet aardig vindt. Het ongeluk van Jules heeft dan ook velen geraakt.  We willen Jules en zijn familie graag zo goed mogelijk blijven ondersteunen. Onze teambaas John Booth is in Japan gebleven om waar mogelijk te helpen. We willen iedereen bedanken voor hun steun, met name de fans."

Marussia rijdt dit weekend met één auto, de auto van Bianchi staat wel in de garage als steunbetuiging voor de familie.