AH: Toch enkele producten met Zwarte Piet

Albert Heijn lijkt geschrokken te zijn van alle commotie om het bannen van Zwarte Piet door de grootgrutter. Het bedrijf haast zich dan ook om met een statement te komen waarin het bedrijf benadrukt dat er toch heus nog wel een paar producten in de winkel liggen mét Zwarte Piet erop. Dat schrijft De Telegraaf.

Nadat woensdag in diverse media werd bericht dat de Zaanse grootgrutter Zwarte Piet in de ban doet, ontstond een boel commotie. Voorstanders van de zwarte kindervriend riepen zelfs op tot een boycot van de supermarktketen. Hoewel Albert Heijn bevestigt dat de olijke Pieterbaas niet meer in de reclames verschijnt en er displays in de winkels staan waarop kinderen wel een pietenpakje dragen, maar niet geschminkt zijn, komt het bedrijf ook met het niet bijster overtuigende weerwoord: "U vindt echter ook producten in onze winkels waarop Zwarte Piet nog wél staat."

Op de website van de grootgrutter staat een statement over de kwestie. "Voor de vele klanten die het Sinterklaasfeest op de gebruikelijke wijze willen vieren, hebben we producten met Zwarte Piet daarop. Maar u ziet ook producten waarop hij niet staat. Aan de klant de keuze. Er is dus zeker geen sprake van een besluit om Zwarte Piet in de ban te doen."

AH: Heus nog wel een enkele Zwarte Piet in de winkel (Foto: Novum)
AH: Heus nog wel een enkele Zwarte Piet in de winkel (Foto: Novum)