Fisher Price bant Zwarte P.

De criminalisering van Zwarte P. houdt nog even aan. Na HEMA blijkt nu ook Fisher Price overstag te zijn gegaan voor een stel zeurpieten. Ook de Amerikaanse speelgoedfabrikant doet de zwarte kindervriend in de ban.

Aan het einde van het jaar gooit Fisher Price' label Little People een stel sintfiguurtjes in de verkoop. Niet alleen Snieklaas, maar ook de schimmel en Zwarte P. vielen hier tot voor kort onder. Maar nu heeft Zwarte P. het veld moeten ruimen.

"De figuurtjes zijn speciaal ontworpen voor de Benelux en zorgen voor veel Decemberplezier", prijst Bol.com de figuurtjes aan. Na een klacht van MAD Mothers NL, een Nederlandse groepering die zich inzet voor arme negertjes, doet de speelgoedfabrikant Zwarte P. in de ban.

"We zijn ons bewust van de gevoeligheden en willen geen negatief stereotype bevestigen", aldus Fisher Price. Hoewel de poppetjes als warme broodjes over de toonbank gingen, worden ze vanaf heden niet meer gefabriceerd. "We leveren de figuurtjes inmiddels niet langer aan de winkels."


Mag dit lied nog?