PGA Championship 2016 vervroegd door Spelen Rio

Het PGA Championship zal in 2016 niet, zoals gebruikelijk, in augustus maar in juli gespeeld worden. De verplaatsing van de speeldata komt voort uit de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Golf zal daar na 112 jaar haar rentree maken op de Spelen. Het Championship van dit jaar begint donderdag, met onder meer Joost Luiten in het deelnemersveld.

Het olympische golftoernooi wordt in augustus 2016 gespeeld, waardoor het PGA Championship, het laatste major van het jaar, opgeschoven moet worden. De PGA heeft bekendgemaakt dat er in 2016 van 25 tot en met 31 juli gestreden zal worden om de titel.

Het is voor het eerst sinds 1968 dat het toernooi in juli gespeeld zal worden. "De PGA heeft veel zin in 2016 en in wat dat jaar voor onze sport zal gaan betekenen", aldus voorzitter Ted Bishop. "Het wordt een historisch seizoen, waarin wij ons honderdjarig bestaan vieren en waarin golf terugkomt als olympische sport. Het vervroegen van het PGA Championship is een win-winsituatie voor ons, onze kijkers, de toeschouwers en voor wat waarschijnlijk weer het sterkst bezette toernooi van het jaar wordt."