Rus en Hogenkamp verder in kwalificatie Båstad

Tennisters Richel Hogenkamp en Arantxa Rus hebben de tweede kwalificatieronde bereikt van het WTA-toernooi in het Zweede Båstad. Voor Indy de Vroome zit het toernooi erop.

Hogenkamp won met 6-1, 4-6 en 6-4 van de Maria Elena Camerin. De nummer 152 van de wereld, hoogste positie ooit voor Hogenkamp,  neemt in de tweede en laatste kwalificatieronde op tegen Gioia Barbieri. De Italiaanse staat deze week op plaats 182 van de wereldranglijst. 

Rus begon haar partij tegen wildcardspeelster Fanny Ostlund zondagavond al. Bij 4-2 voor moest de partij gestaakt worden wegens invallende duisternis. Vandaag maakte ze de klus af door met 6-4 en 6-3 te winnen. Zij speelt voor een plek in het hoofdschema tegen Tereza Martincova uit Tsjechië (WTA-267). 

De Vroome kon door diverse afmeldingen alsnog meedoen aan het kwalificatietoernooi. Ze verloor echter haar wedstrijd tegen Eva Binerova met 7-5, 3-6 en 6-3. Binerova staat ongeveer honderd plaatsen lager op de wereldranglijst dan De Vroome. Kiki Bertens meldde zich op het laatste moment af. Zij gaf de voorkeur aan een trainingsweek in aanloop naar de WTA-toernooien in Amerika.