Márquez: "Het was zeker geen penalty"

Rafael Márquez vindt dat Arjen Robben wel erg makkelijk naar de grond ging bij de penalty voor Oranje. Klaas-Jan Huntelaar benutte de strafschop tegen Mexico (2-1). Márquez (35) en Mexico leken lange tijd op weg naar de kwartfinale.

Giovani dos Santos opende de score voor El Tri, maar in de slotfase capituleerden de Mexicanen. Wesley Sneijder en invaller Huntelaar brachten Oranje een ronde verder. De Nederlandse doelpunten vielen in de laatste minuten.

Scheidsrechter Pedro Proença uit Portugal floot na een duel tussen Márquez en Robben voor een strafschop. "Maar het was zeker geen penalty", zei Márquez, de teleurgestelde aanvoerder van Mexico. "Daar ben ik van overtuigd. Ik raakte met mijn voet de grond, maar niet Robben."

"Als je Robben een beetje kent, dan weet je dat hij zich bij tien van de vrije trappen die hij krijgt, vijf keer laat vallen", aldus de oud-speler van AS Monaco en FC Barcelona. Márquez gaf wel toe dat Robben voor rust een penalty had kunnen krijgen. De aanvaller van Oranje werd eerst geraakt door Márquez en vervolgens gleed Héctor Moreno in.

Doelman Guillermo Ochoa blonk dit WK uit bij Mexico, maar de goalie had geen antwoord op de strafschop van Huntelaar. Ochoa ging de verkeerde hoek in. "Het is gewoon heel zuur als je op deze manier verliest", aldus de doelman, die door de FIFA werd uitgeroepen tot Man of the Match.