Onderzoek naar paard met steekwond in Beringe

De politie in Limburg doet onderzoek naar een paard dat zaterdagochtend in Beringe is aangetroffen met een steekwond. Menselijk handelen zou volgens een woordvoerder de oorzaak zijn van de wond. Hij sluit dan ook niet uit dat het dier slachtoffer is geworden van de personen die ook verantwoordelijk zijn voor de mishandelingen van tientallen andere paarden.

"We hebben geen verdachte op het oog en doen daarom onderzoek naar het voorval. Het paard maak het gelukkig goed. Het dier is gehecht door de dierenarts en heeft de aanval overleefd", vertelt de woordvoerder. Hij weet niet op welke plek het dier is gestoken. "Ik kan alleen zeggen dat de dader een scherp voorwerp heeft gebruikt."

Ook kan de zegsman niet vertellen of het om een merrie of een hengst gaat. In de grote mishandelingszaak zijn vooral merries toegetakeld met snijwonden in het achterlijf. De politie besteedde tweeënhalve week geleden aandacht aan de kwestie in het programma Opsporing Verzocht.

De uitzending leverde honderden tips op. Ook werden naast de zestig zware mishandelingen die al bekend waren nog eens tien mishandelingen gemeld. Tientallen daarvan zijn op dezelfde wijze verricht. De politie vermoedt dan ook dat de incidenten verband met elkaar hebben. De mishandelingen doen zich in het hele land voor. De politie heeft namen van meerdere personen doorgekregen die mogelijk iets met de zaak te maken hebben.