Torres: "Spanje is beter dan in 2010"

Regerend wereldkampioen Spanje moet woensdag van Chili winnen om uitzicht te houden op de volgende rond. Fernando Torres ziet nog genoeg perspectief voor La Roja.

Spanje werd vrijdagavond in Salvador vernederd door het Nederlands elftal. De wereldkampioen van 2010 ging in Arena Fonte Nova met liefs 1-5 onderuit tegen Oranje. Torres (30) kwam in de tweede helft binnen de lijnen voor Diego Costa. De aanvaller van Chelsea vindt niet dat de Spanjaarden aan kwaliteit hebben ingeleverd in de afgelopen tijd.

"Ik vind het team echt niet veel slechter geworden. We zijn juist beter geworden", zegt Torres tegen FIFA.com. "We zijn mentaal sterk genoeg om hier uit te komen. Deze groep heeft veel mooie momenten meegemaakt, maar ook tegenvallende momenten. We weten waartoe we in staat zijn."

Spanje leed tegen Nederland de grootste nederlaag sinds het 6-2 verlies in 1963 tegen Schotland. Chili is woensdag de opponent in Rio de Janeiro. "We hebben team met veel ervaring. Er is geen reden voor ons om het speelsysteem te wijzigen. Ook in Zuid-Afrika verloren we de eerste groepswedstrijd. Toen werden uiteindelijk wereldkampioen."

"Dit team heeft nog steeds veel voetballend vermogen. We kunnen weer iets moois neerzetten. Veel mensen geloven nog in ons. Het zijn dezelfde mensen die ons altijd hebben gesteund", besluit de 106-voudig international. Nederland kan zich woensdag bij een zege op Australië plaatsen voor de volgende ronde.